8.5
1282 beoordelingen

013-5323574
Geen lange wachtrijen!

Wij zoeken naar de beste deals
WOW Air
easyjet
Ryanair
Tuifly
transavia
Dichtbij de beste deals
Alle vluchten vanaf Schiphol Airport
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij zoeken nu, dit kan even duren..
Dichtbij de mooiste accommodaties
Boek eenvoudig en snel een accommodatie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij checken de actuele prijzen
Dichtbij alle informatie
Alle informatie over uw accommodatie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs

ARUBA

Introductie

Aruba is een eiland dat behoort tot de Benedenwindse Eilanden in de Caribische Zee. Het ligt ten noorden van Venezuela. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Sinds in 1959 het eerste hotel geopend werd, is Aruba erg toeristisch geworden. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Palm Beach en Eagle Beach hebben veel hotels met zwembaden, een casino en restaurants. Vaak liggen deze prachtige hotels direct aan het strand. De heerlijke sfeer op Aruba is te danken aan de vele gezellige toeristen en de warme zon.

Klimaat

Aruba heeft een tropisch klimaat, dat wordt gekenmerkt door veel zon en de bijna altijd aanwezige, verkoelende passaatwind. De gemiddelde temperatuur is overdag rond de 28°C en ‘s nachts 24°C. Er is op Aruba over het algemeen weinig regenval. De regen valt meestal in de vorm van korte, hevige plaatselijke buien in de periode van nov. t/m jan. De warmste periode is van aug. t/m okt. Tropische stormen en tornado's komen op Aruba niet voor.

Inwoners

Aruba heeft 104.589 inwoners. Aantal inwoners per km²: 573.

Godsdienst

Rooms-katholiek, maar een klein deel van de bevolking is protestant, hindoe, moslim, confuciaans of joods.

Staatsvorm

Aruba is een overzees gebied van Nederland. Sinds 1986 hoort Aruba niet meer bij de Nederlandse Antillen en is een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland is een constitutionele Monarchie.

Geschiedenis

De eerste bewoners in Aruba waren Caquetio-indianen van de Arawak volksstam. Zij leefden ongeveer 4000 jaar geleden op het eiland. In 1499 kwamen de eerste Europeanen, waarna in 1499 de Nederlanders de macht in handen kregen. In 1805 namen de Britten het bewind tijdelijk over. In 1816 kwam Nederland er weer aan de macht, waarna Aruba meer zelfstandigheid kreeg in 1951. Dit heeft uiteindelijk tot gevolg gehad dat Aruba de status aparte kreeg op 1 januari 1986. Dit betekent dat Aruba autonoom functioneert binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In Aruba zijn de landbouw en de olieproductie belangrijke bronnen van inkomsten geweest, maar inmiddels is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron geworden.

Cultuur en gewoonten

Omdat Aruba door de eeuwen heen veel verschillende bewoners heeft gehad, is de bevolking nu een smeltkroes van culturen geworden. Veel mensen hebben een Spaans-Indiaanse achtergrond, maar ook zijn er Nederlandse invloeden herkenbaar in Aruba. Door de olieindustrie van het begin van de 20e eeuw zijn er mensen van over de hele wereld naar Aruba gekomen. Nu wonen er meer dan 40 nationaliteiten op het etiland. De Arubanen houden van feesten en dansen, zoals alle volkeren op de Caribische eilanden. Naast een klein aantal musea en de koloniale gebouwen in Oranjestad, is er weinig cultuur te vinden.

Feestdagen

1 januari - Nieuwjaarsdag

25 januari - Betico Croes Dag

maart - Arubadag

27 april - Koningsdag

1 mei - Dag van de arbeid

5 december - Sinterklaas

25 & 26 december - Kerstmis

N.B. Alle christelijke feesten zoals Carnaval en Pasen vinden op dezelfde dag plaats als in Nederland

Tijdsverschil

Gedurende de zomertijd is het in Aruba 6 uur vroeger dan in Nederland, gedurende de wintertijd 5 uur vroeger.

Grensformaliteiten

Geldig paspoort en retour- of doorreisticket vereist. Een visum is alleen nodig voor een verblijf langer dan 3 maanden. Vanaf heden kunt u gebruik maken van de online arrival card. Dit is hetzelfde als de arrival card die eerder in het vliegtuig werd uitgedeeld en door u ingevuld diende te worden. Door digitaal uw gegevens in te vullen staat u reeds geregistreerd en kunt u gebruik maken van de Fast Lane van de Arubaanse immigratiedienst. Naast deze nieuwe methode, blijft het mogelijk om uw gegevens op de oude manier via een arrival card in te vullen. Gebruik maken van de nieuwe online arrival card? Bezoek De incheckbalie op Aruba is geopend 3 uur voor vertrek. Deze sluit 1.5 uur voor vertrek.

Taal

De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is Papiamento (een mix van Spaans, Portugees, Frans, Nederlands en Afrikaans). Door de vele immigranten en het op Amerikanen ingestelde toerisme spreken veel mensen echter beter Engels en/of Spaans dan Nederlands.

Munteenheid

Arubaanse gulden (AWG). Koers: 1 AWG = € 0.50 (april 2016). Veel prijzen worden in Amerikaanse dollars ($) aangegeven. De Antilliaanse gulden wordt op Aruba niet geaccepteerd.

Gezondheid

De gezondheidszorg op Aruba is goed en over het algemeen spreken de artsen Nederlands. Het lokale ziekenhuis Dr. Horacio Oduber Hospitaal ligt buiten Oranjestad bij Eagle Beach. Er zijn in Aruba geen vaccinaties verplicht.

Telefoneren

Collect Call is niet toegestaan.

Water

Het kraanwater is er drinkbaar. Het kraanwater wordt door ontzilting gewonnen uit zee. Doordat op het eiland de waterleidingen deels bovengronds liggen, is het water meestal lauwwarm. Vnl. bij kleine accommodaties is geen warm, stromend water.

Electriciteit

110V. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met platte polen. Een verloopstekker is nodig.

Volg OpVakantieVanaf

ovvschiphol-nl
Back to Top