8.6
1286 beoordelingen

013-5323574
Geen lange wachtrijen!

Wij zoeken naar de beste deals
WOW Air
easyjet
Ryanair
Tuifly
transavia
Dichtbij de beste deals
Alle vluchten vanaf Schiphol Airport
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij zoeken nu, dit kan even duren..
Dichtbij de mooiste accommodaties
Boek eenvoudig en snel een accommodatie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij checken de actuele prijzen
Dichtbij alle informatie
Alle informatie over uw accommodatie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Introductie

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven Emiraten waarvan Abu Dhabi en Dubai de bekendste zijn. Het land grenst aan Saoedi-Arabië en Oman en ligt aan de Perzische Golf. De sjeiks van de verschillende Emiraten hebben alles uit de kast getrokken om vakantiegangers optimaal te laten genieten van zon, zee, strand en luxe.

De skyline van Dubai wordt gekenmerkt door talloze wolkenkrabbers en herbergt 's werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa. Liefhebbers van moderne architectuur zijn in Dubai aan het juiste adres, aangezien hier alles mogelijk lijkt te zijn. Ga shoppen in enorme winkelcentra, stap op de lange latten in de indoor skihal of stap naar buiten voor een ritje door de snikhete woestijn. In niets lijkt deze wereldstad meer op het oude stoffige havenstadje van weleer.

Het rijke Abu Dhabi is de hoofdstad van de VAE. Deze stad is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder westerse toeristen. In Abu Dhabi vindt u onder meer de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee. Abu Dhabi organiseert daarnaast jaarlijks een Formule 1 Gran Prix en in 2017 opende zelfs het Louvre Abu Dhabi haar deuren. Het beroemde museum in Parijs besloot een zusterafdeling te openen in het Arabische Emiraat. Waar de bouw van het museum al een half miljard euro kostte, werd er nog eens 700 miljoen euro uitgegeven aan de collectie. Het duurste schilderij ter wereld, Salvator Mundi van Leonardo da Vinci, is onderdeel van de collectie van het nieuwe Louvre. Het werd aangekocht voor 450 miljoen euro. Naast het Louvre wordt er ook gebouwd aan een Guggenheim, waardoor Abu Dhabi zomaar dé place to be kan worden voor museumfanaten.

Volg OpVakantieVanaf

ovvschiphol-nl
Back to Top