8.7
1335 beoordelingen

013-5323574
Geen lange wachtrijen!

Wij halen de actuele informatie op
WOW Air
easyjet
Ryanair
Tuifly
transavia
Even geduld, we checken grondig..
Alle vakanties vanaf Schiphol
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op
Even geduld, we checken grondig..
Alle vakanties vanaf Schiphol
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op
Even geduld, we checken grondig..
Alle vakanties vanaf Schiphol
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs


Parkeren op Schiphol Amsterdam Airport


Schiphol kent vele manieren om te parkeren. In alle gevallen geldt: hoe eerder u reserveert, hoe beter de prijs. 

Kort parkeren


Voor kort parkeren wordt veelal gebruik gemaakt van Schiphol Terminal Parking. P1 en P2 op enkele minuten loopafstand van de terminal gelegen. Iemand ophalen of wegbrengen? Dan parkeert u bij Schiphol Short Stop (P6) het eerste kwartier gratis. Daarnaast kunt u vlak bij de vertrek- en aankomsthallen zonder reservering gemakkelijk overdekt parkeren.

Lang parkeren


Gaat u langer dan 2 dagen op reis dan is lang parkeren vaak voordeliger. Het al om bekende Smart Parking (P3) biedt dan uitkomst. Met een shuttleservice wordt u na het parkeren naar de vertrekhal gebracht. 

Valet Parking


U kunt ook voor meer comfort kiezen en Valet Parking reserveren. OpVakantieVanaf.nl werkt al sinds jaar en dag samen met King Parking. King Parking biedt ruim 1000 parkeerplaatsen nabij Schiphol. U kunt kiezen tussen overdekt of onoverdekt.Voordat u op reis gaat, rijdt u naar de vertrekhal waar u de auto overdraagt aan één van de medewerkers van King Parking. Wanneer u weer thuis komt van vakantie, staat de auto weer voor u klaar, zonder te wachten. Op dit moment realiseren wij een online boekingsmogelijkheid. Tot die tijd vragen wij u contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden. 

Parkeren minder valide reizigers


Op P1, P2, P3 en in Schiphol Excellence Parking zijn speciale parkeerplaatsen voor auto's met een ontheffing. Deze plaatsen zijn te herkennen aan het internationale symbool voor minder validen.Het is toegestaan met een rolstoel gebruik te maken van de Schiphol snelbus vanaf P3.

Elektrische oplaadpunten


Schiphol heeft op verschillende parkeerterreinen elektrische oplaadpunten voor reizigers en bezoekers. Deze voorziening is gratis en is terug te vinden op de volgende plaatsen:  

- P1 Schiphol Terminal Parking, rij 210 en 211 op de 2e etage (op het dak), 12 plekken.
- P1 Schiphol Privium Parking, rij 206 en 207 op de 2e etage (op het dak), 12 plekken (alleen toegankelijk voor Privium Plus leden).
- Schiphol Excellence Parking, op de 1e etage, 8 plekken.
- Schiphol Valet Parking, graag aangeven bij de Valet servicebalie tijdens het afgeven van de autosleutel.
- Schiphol Holiday Valet Parking, graag aangeven bij de Holiday Valet service balie tijdens het afgeven van de autosleutel.

Reserveren van bovenstaande plaatsen is niet mogelijk. 

Wegbrengen en halen


Komt u iemand ophalen, dan raden wij u aan te parkeren op P1 of P2. Deze zijn op ca. 2 minuten loopafstand gelegen van de aankomsthal. Heeft u weinig tijd, dan is Schiphol Short Stop Parking (P6) de beste optie. Op Schiphool volgt u de borden "Aankomst" en daarna Short Stop Parking P6. Let op: er geldt een parkeerverbod op de ‘Vertrek- en Aankomstpassage’ van de luchthaven.

Gaat u iemand wegbrengen dan kunt u gebruik maken van de speciale Kiss and Ride parkeerplaatsen. Volg de borden "vertrekhal" en maak u keuze voor de juist vertrekhal aan de hand van de borden waarop de diverse luchtvaartmaatschappijen staan aangegeven. Het is niet toegestaan in de Kiss and Ride zone te parkeren. Wanneer u langer nodig heeft, dient u te parkeren op P1 of P2. 

Wij werken al jaren samen met onze partner Holiday Extra's. Zij bieden verschillende parkeermogelijkheden aan op de luchthaven. Van budgetparking tot valetparking, van een hotel op de luchthaven tot een parkeerplaats bij een cruiseterminal. 


Boek nu direct online uw parkeerplaats op Schiphol Amsterdam Airport.Volg OpVakantieVanaf

Back to Top